Wat kenmerkt Filips Jager, de persoon achter 2spark?

Verandering is mijn enige constante. Slimmer werken is voor mij een natuurlijk en continue optimalisatieproces geworden. Nieuwe technologie gebruik je alleen als dat ook zinvol is en als je het jezelf daarmee makkelijker maakt. Mijn doel is om altijd scherp te blijven en stil te staan bij de vraag: ‘Waarom doe ik dit op deze manier en kan dit eenvoudiger of simpeler?’ Daarbij ben ik nieuwsgierig naar de directe invloed hiervan op diverse vormen van samenwerking, zowel maatschappelijk als in het bedrijfsleven. Al tijdens mijn opleiding tot Proces Technoloog zag ik de mogelijkheden van informatietechnologie voor het optimaliseren van werkprocessen. Menselijke interactie ondersteund door netwerken en rekenkracht. Ik kan complexe processen zeer snel analyseren, opschalen, vernieuwen of verbeteren. Ik ben continue op zoek naar optimalisatie en geef – gevraagd en ongevraagd – mijn visie op mogelijkheden tot innovatie. Die ik vervolgens graag, samen met mijn opdrachtgevers, doorvoer en implementeer. Creatieve energie, kennis en ervaring gaan bij mij hand in hand; ik ben een projectleider pur sang. Ik heb een sterk analytisch vermogen en breng daarmee snel scherpte en inzicht in bredere verbanden. Ik kan onder hoge tijdsdruk en in sterk veranderende omgevingen verantwoordelijkheid dragen en beslissingen nemen. Deze neem ik op intuïtie en een goed gevoel, aangevuld met onderbouwing door cijfers en gegevens.

Welke ervaring brengt 2spark mee?

De afgelopen jaren heb ik als account manager, business developer, projectcoördinator, projectleider, consultant en teamleider in vaak sterk veranderende omgevingen steeds innovatieve verbinding gezocht. Ik houd van dynamiek maar niet ten koste van het team of de organisatie. Vernieuwen vanuit een ondernemend perspectief, met oog voor de lange termijn strategie, is de afgelopen jaren mijn kracht gebleken. Sinds september 2007 onderneem ik vanuit de eenmanszaak 2spark. Er zijn inmiddels veel verschillende bedrijfsmatige projecten en verbeterprocessen waaraan 2spark succesvol heeft bijgedragen.

Door diverse opdrachten gelinkt aan de energiesector heb ik me doorontwikkeld op het gebied van (duurzame) energie. Binnen het project 'Seaports Xperience Center' ben ik medeverantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van een EnergieXperience. Hierbinnen komen alle facetten van de energietransitie aan bod.

Momenteel werk ik ook als innovatieadviseur Bio Based Economy voor Syntens. Dankzij mijn achtergrond in de chemie, ervaring met de energiemarkt en mijn persoonlijke interesse in landbouw, weet ik goed verbindingen te leggen tussen deze werkvelden, als ook deze te koppelen aan de energie- en industriesectoren.

Meer weten? Neem contact met mij op.

Anderen over 2 spark:

Ik waardeer in Filips vooral zijn praktische, doortastende aanpak. Dingen die geregeld moeten worden, worden geregeld - en liefst nog een keer dubbel om zeker te weten dat er uiteindelijk niets mis kan gaan. Als je dingen gedaan wilt krijgen, ben je bij hem aan het juiste adres.

- Taco Oosterkamp, business consultant/auteur/trainer

Anderen over 2 spark:

Met Filips werken is een kick: hij krijgt mensen in beweging.

- Sanne Roemen, schrijver over Web 2.0 / Social Computing, Lifehacker

Anderen over 2 spark:

Zelden zo'n snelle denker ontmoet, erg fijn om mee samen te werken.

- Martijn Aslander, Lifehacker, Connector en Resourcerer

Anderen over 2 spark:

Zijn kracht is het vormgeven en kapitaliseren van (creatieve) ideeën, processen en netwerken. Hij zet het op aarde en het staat.

- Mirjam Kuin, Senior Consultant Pentascope.